Vi söker Investment Controller - Chalmers Ventures

Vi söker Investment Controller

Chalmers Ventures AB är ett helägt dotterbolag till Chalmers tekniska högskola AB. På Chalmers Ventures jobbar vi med att starta och investera i nya innovativa bolag tillsam­mans med drivna entreprenörer. Genom våra program och processer stöttar, coachar och investerar vi varje år i 15-20 nya potentiella tillväxtbolag. Totalt i portföljen finns idag 73 bolag som vi arbetar aktivt med. Vi jobbar med entreprenöriella människor med innovativa idéer och brinner för att skapa nya saker tillsammans.

——-

För sin fortsatta utveckling söker nu Chalmers Ventures en Investment controller till en nyinrättad tjänst. I rollen agerar du som aktiv partner till CFO och eftersom rollen är ny finns stor potential att påverka och bidra till resultat.

Som Investment controller kommer du arbeta med kontroll och uppföljning av portföljtransaktioner samt kopplingen av dessa till våra investeringsmedel. Du ansvarar för att följa alla innehav och förändringar i portföljen samt även dess koppling till Chalmers Ventures kapitalisering. Du arbetar nära vårt team med investment managers, deltar i investeringskommittémöten där du för protokoll samt hanterar investeringsbeslutsloggen. Vidare förbereder du analysunderlag och sammanställer rapporter.

Rollen är en förstärkning av organisationen och du kommer även att arbeta med specifika projekt som varierar över tid, exempelvis intern struktur, EU-finansiering och statistik. Du skall även kunna bistå inom redovisning.

För att lyckas i rollen är du en analytisk person med god kommunikativ förmåga. Du har erfarenhet av finansiell controlling med fokus på redovisning, ekonomistyrning, verksamhetsuppföljning och rapportering. Du är ansvarstagande, driven och van att arbeta självständigt och strukturerat. Vidare har du en akademisk utbildning med minst 10 års erfarenhet från kvalificerat redovisningsarbete alternativt som controller eller revisor. Det är meriterande om du har erfarenhet från liknande verksamhet såsom transaktioner, investeringar, fastigheter, ägande eller bank.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Chalmers Ventures med Jerrie.

För mer information är du välkommen att kontakta Pierre Sander på 0763-413 411.

Vi kommer hålla intervjuer löpande och sista ansökningsdatum är 10 juni.

Till Jerrie.se

 

Sista ansökningsdag: 2018-06-10

Plats: Göteborg

Jobbkategori: Ekonomi