Vasakronan skriver ramavtal med Parakey som leverantör av mobila nycklar - Chalmers Ventures

Vasakronan skriver ramavtal med Parakey som leverantör av mobila nycklar

Pressmeddelande från Parakey, 2018-09-25. 

Idag lägger företag och organisationer onödigt mycket tid på nyckelhantering av passerkort och taggar. Passerkort och taggar som används för att öppna låsta utrymmen såsom en entréport eller teknikutrymme. Det är inte ovanligt att ett passerkort tar 30 minuter att utfärda från förfrågan, programmering till överlämnande. Med tusentals passerkort och taggar i omlopp blir problemet snabbt stort.

Parakey levererar en lösning som gör mobiltelefonen till passerkort där de mobila nycklarna skickas ut digitalt på endast några sekunder via en molntjänst. Från din laptop eller smartphone ser man till att rätt person kommer in på rätt plats och tid.

“Tillsammans med Parakey kan vi erbjuda våra hyresgäster en bättre service för att snabbt och enkelt kunna ge och få behörighet till våra fastigheter.” ‑ Thomas Jäwert, Teknikområdeschef, Vasakronan.

Vasakronan har ett långsiktigt perspektiv för sina fastigheter. Detta betyder att de lösningar man väljer för genomförande av projekt ska vara av långsiktig karaktär och därmed möjliggöra effektiv förvaltning av fastigheterna. Genom Parakey öppnas möjligheten att låta Vasakronans kommersiella hyresgäster hantera den egna personalens behörigheter till fastigheter. Vilket ökar flexibiliteten för hyresgästen och minskar nyckelhanteringen.

“Samarbetet med Vasakronan innebär en milstolpe för Parakey! Tillsammans fortsätter vi vårt arbete med att successivt bidra till ökad digitalisering av Vasakronans fastigheter. Potentialen är mycket stor då 170 000 personer behöver behörighet till Vasakronans fastigheter.” ‑ Jonas Arvidsson, VD och medgrundare, Parakey.

Fakta

  • Ramavtalet tecknades under sommaren 2018.
  • Vasakronan använder sedan tidigare Parakey på sina interna kontor och har medverkat i utvecklingen av “Property Pass” ‑ En lösning för att ge kommersiella hyresgäster möjligheten att hantering mobila nycklar för sin egna personal.

Företagsuppgifter

Webbplats
https://parakey.co/

Huvudkontor
Göteborg, Västra Götaland

Grundat
2014

Företagstyp
Aktiebolag

Antalet anställda
10

Om Parakey AB
Parakey AB utvecklar en lösning för företag att snabbt och enkelt ge behörighet till personer som då kan öppna låsta utrymmen och lokaler med en mobiltelefon. Produkten är ett moln‑ och smartphonebaserat passersystem samt en plattform som gör det möjligt att integrera och automatisera nyckelhanteringen.


Parakey AB är ett portföljbolag till Chalmers Ventures AB