Tio nya startups tar plats i Chalmers Ventures Encubationprogram - Chalmers Ventures

Tio nya startups tar plats i Chalmers Ventures Encubationprogram

En ny standard för att ta prov från biobanker, vattenrening och återvinning av kvicksilver och säkerhetsutrustning för ryttare är några av de projekt som har antagits till årets omgång av inkubatorprogrammet Encubation. I veckan drog en ny omgång av Encubation igång och tio nya startups flyttar in hos Chalmers Ventures. I programmet matchas teknikidéer från universitet, näringsliv och innovatörer med entreprenörsstudenter från Chalmers Entreprenörsskola med målet att starta nya tillväxtbolag.

Under ett års tid framåt kommer de antagna teamen få stöttning från Chalmers Ventures med målet att i förlängningen bli framgångsrika tillväxtbolag. Entreprenörerna, som läser sitt sista år på Chalmers Entreprenörsskola, har rekryterats internationellt och har genomgått en antagningsprocess för att kvalificera sig för programmet. Hittills har över 70 bolag skapats genom programmet, däribland Minesto, Swedish Algae Factory och nu senast Mimbly som nyligen blev antagna till IKEA:s nya accelerator.

– Vi har ett spännande år framför oss och vi ser fram emot att börja jobba med teamen och välkomna dem in i Chalmers Ventures-familjen, säger Stina Linge, ansvarig för Encubationprogrammet på Chalmers Ventures.

Den 17:e november, i samband med att Chalmers School of Entrepreneurship fyller 20 år, anordnas Venture Pitch. Ett event då teamen presenterar sina affärsidéer för en öppen publik för första gången. Spara datumet och skriv upp dig på Chalmers Ventures nyhetsbrev (chalmersventures.com) för att få en inbjudan.

För mer information:
Stina Linge, ansvarig för Encubationprogrammet på Chalmers Ventures
stina@chalmersventures.com
0702 – 24 75 44