Tillfälle att bekanta sig med Chalmers entreprenöriella miljöer! - Chalmers Ventures

Tillfälle att bekanta sig med Chalmers entreprenöriella miljöer!

Den 27 november bjuder Chalmers in till presentation av ett antal spännande forskningssatsningar. Stiftelser och övriga externa intressenter i Stockholms-området är välkomna! 

Chalmers forskning håller stor bredd, alltifrån medicinsk teknik till materialvetenskap och digitaliserad produktion. Entreprenörsandan sjuder i alla led och den unika modellen med institutionsöverskridande styrkeområden skapar naturliga mötesplatser mellan forskare från olika discipliner och det omgivande samhället. I kombination med Chalmers starka band till näringslivet ges goda förutsättningar för forskningen att komma till allmänhetens nytta.

Medverkande: Stefan Bengtsson, rektor och vd för Chalmers, samt Linnea Lindau, Aleksandar Matic, Åsa Fast Berglund och Mikael Persson

För mer information om presentationen och kontaktuppgifter – klicka här

——————————————————————————-

 Fyra hyperintressanta entreprenöriella miljöer på Chalmers som kommer behandlas är: 

Chalmers entreprenörsutbildning och inkubationssystem

Cirka 40 procent av omsättningen bland de teknikbaserade uppstartsbolagen från svensk inkubatorsmiljö har växt fram inom Chalmers-sfären. Möt Linnea Lindau som förkroppsligar den bedriften, som vd för Chalmers Ventures. Framåt är ambitionen att alla studenter på Chalmers ska få med sig entreprenöriella erfarenheter.  

Läs mer om Chalmers Ventures här
Uppstartsmiljön firar 20 år – länk

Sport och teknologi

Flygande grafenförstärkta optimistjollar, smart design av riggar, simträning med analysstöd, smarta hinder på Gothenburg Horse Show och teknik för bättre välfärd för hästar. De entreprenöriella exemplen är många inom sportområdet där forskare och studenter från Riksidrottsuniversitetet Chalmers möter utövare, ledare och leverantörer för att nå högre höjder tillsammans. Professor Aleksandar Matic berättar.

Läs mer om Sport och teknologi här.
Se filmen här.

Sveriges stora testbädd för digitalisering i tillverkningsindustrin

Toppmöjligheter för svensk industri att pröva framtidens digitaliserade produktion. Chans för ungdomar att uppleva samarbetande robotar, 5G och VR i en arbetsmiljö som liknar spelvärlden. Det är några effekter av en stordonation från Stenastiftelsen till utvecklingen av Chalmers öppna testbädd för smart industriproduktion. Docent Åsa Fasth är ansvarig för miljön och berättar.

Läs mer om satsningen här
Se filmen här.

Medicinsk teknik baserad på signalbehandling och mikrovågor

Strokehjälm, bröstcancerdiagnostik med hjälp av mikrovågor, implanterade hörapparater och tankestyrda armproteser med känsel i fingrarna. Exemplen på innovationer är många från miljön där Chalmers forskare och Sahlgrenska tillsammans gång på gång lyckas underlätta livet för patienter tack vare avancerad signalteknik. Professor Mikael Persson, signalbehandling och medicinskt teknik,berättar.

Läs mer om medicinsk teknik på Chalmers här
Se filmer: Om bioingenjörsprogrammet och Tankestyrd armprotes.