Swedish Algae Factory vinnare i Di Digital Startup Tour Göteborg - Chalmers Ventures

Swedish Algae Factory vinnare i Di Digital Startup Tour Göteborg

Igår arrangerades finalen i Di Digital Startup Tour Region Göteborg på Kajsjul 8 i Göteborg. Inför finalen hade sju bolag valts ut för att pitcha för en blytung jury och bland de utvalda fann vi två Chalmers Ventures bolag – Knodd och Swedish Algae Factory.

Swedish Algae Factory stod som vinnare

Efter en intensiv omgång av fantastiska pitchar från regionsfinalens sju bolag, föll juryns beslut på Swedish Algae Factory som vinnare i finalen. Bolaget, som odlar kiselalger som kan användas bland annat för att förbättra solceller och för hudvård, är därmed kvalificerade till den stora finalen i Stockholm den 28 november.

”Det här kan man använda i en rad industriella tillämpningar. Materialet är robust och går inte sönder så lätt vilket många syntetiska alternativ gör” – säger Sofie Allert, bolagets VD och medgrundare, till Di Digital. Tester har dessutom gjorts som visar att kiselalgerna förmåga att fånga upp ljus kan öka effektiviteten i solpaneler.

”Naturen och evolutionen är vår främsta ingenjör. Vi försöker fånga den innovationskraften i vår affärsidé”, säger Sofie Allert.

Knodd även med bland finalisterna

Även portföljbolaget Knodd och Jakob Hedlund fanns med bland de pitchande finalisterna i Göteborg och stod för en stark insats på scen under gårdagskvällen. Knodd är en digital barnmottagning där föräldrar kan träffa erfaren barnvårdspersonal via videosamtal och hålla koll på barnens hälsa.

Segment: Mjukvara, Health-tech
Grundades: 2018 av Jakob Hedlund och Josefine Svegborn
Pitchar: Jakob Hedlund
Finansiering: Egen finansiering
Hemsida: http://www.knoddapp.se

Mer om Swedish Algae Factory

Swedish Algae Factory utvinner ett högteknologiskt material från kiselalger, en hittills relativt outnyttjad förnybar resurs.

Segment: Cleantech
Grundades: 2014 av Sofie Allert och Angela Wulff
Pitchar: Sofie Allert
Finansiering: Innovationskapital och Walerud Ventures
Hemsida: http://swedishalgaefactory.com/

Di Digital Startup Tour

Framgångssagor som Skype, Klarna, Spotify, Mojang och iZettle har satt Sverige på den digitala världskartan. Di Digital Startup Tour ger sig, för tredje året i rad, ut i landet på jakt efter nästa stora techsuccé. Turnén besöker en rad städer tillsammans med rådgivande expertpartners och de tyngsta investerarna. Vi bjuder på ett arrangemang med inspirerande intervjuver, en spännande pitchtävling, speed dating och nätverkande med de mest inflytelserika profilerna i tech-Sverige.

Läs dig mer på www.startuptour.di.se.


Swedish Algae Factory och Knodd är portföljbolag till Chalmers Ventures AB