Sigmastocks inleder samarbete med Nordea - Chalmers Ventures

Sigmastocks inleder samarbete med Nordea

Nordea har nyligen inlett ett samarbete med Sigmastocks, ett Göteborgbaserat startup-företag. Sigmastocks hjälper privatpersoner att spara i aktier utan förkunskaper genom ett enkelt verktyg för aktieförvaltning. I kombination med Nordeas breda utbud och konkurrenskraftiga courtage inom aktier ger detta investerarna en unik möjlighet att ta fram färdiga aktieportföljer, samtidigt som de kan handla till mycket lågt courtage. Allt görs digitalt. 

”Sigmastocks är ett intressant och innovativt startup-företag, som har skapat en digital plattform som bygger på både matematik och finansiell forskning. Via plattformen får investerarna möjligheten att kostnadseffektivt vara sin egen förvaltare, samtidigt som de får hjälp med portföljförslag som innehåller både europeiska och nordamerikanska aktier”, säger Katja Bergqvist, chef for Nordeas sparerbjudande.

”Nordea har sänkt sitt courtage för aktiehandel kraftigt, vilket har möjliggjort ett samarbete med Sigmastocks. Vi ser stora fördelar med samarbetet för bägge parter”, menar Mai Thai, en av tre grundare till Sigmastocks.

”De har dessutom öppnat upp för nya marknader för våra kunder, säger Nanna Stranne, en annan av grundarna till Sigmastocks. Tack vare Nordeas breda utbud kan vi nu även erbjuda portföljer på den europeiska marknaden, avslutar hon.

Samarbetet är det första i sitt slag, vilket leder till att investerare får det ännu enklare att komma igång och spara i aktier, genom att bygga sina egna aktieportföljer och handla till mycket attraktivt courtage. 

Läs mer om Sigmastocks

Här kan du se Nordeas nya courtagelista

För mer info, kontakta:
Nanna Stranne, medgrundare Sigmastocks
+46 (0)702 – 79 10 92
nanna@sigmastocks.com