Promimic expanderar kraftigt i Nordamerika - se intervjun med VD Magnus Larsson på EFN - Chalmers Ventures

Promimic expanderar kraftigt i Nordamerika – se intervjun med VD Magnus Larsson på EFN

 

Nanoföretaget Promimic utvecklar ytteknologi för implantat, med syftet att förenkla för dem att växa fast i kroppen. Den nanometer-tunna ytteknologin, som går under namnet HAnano Surface, kan appliceras på alla olika typer utav implantat – oavsett material eller geometrisk form – och är såpass tunn att den är osynlig för det mänskliga ögat.

Bakom tekniken står Per Kjellin och Martin Andersson, f.d. forskare på biomaterial på Chalmers Tekniska Högskola, som på en kongress fick syntetiska benmaterial presenterat för sig. Ganska snabbt fick dem idéer på hur dem med hjälp utav sin forskning kunde ta fram produkter som förbättrar kroppens upptagningsförmåga av dessa syntetiska implantat. Resultatet blev Promimic, ett bolag som idag huserar på Astra Zenecas Bioventure Hub i Mölndal – där man har tillgång till avancerad laboratorieutrustning.

Expanderar kraftigt i Nordamerika

Tidigare idag, onsdag 3 april, meddelade Promimic’s VD Magnus Larsson att bolaget nu expanderar kraftigt i Nordamerika – i en videosänd intervju med EFN‘s redaktör i Göteborg, Anders Frick. Man har flertalet spännande projekt på gång och nyligen har man annonserat ett samarbete med Onkos Surgical i USA som ska använda ytan på sina proteser vid cancerkirurgi.

Lyssna till hela intervjun med Magnus Larsson om Promimic och dess spännande utvecklingsprojekt eller besök www.promimic.com för en djupare inblick i bolaget.


Promimic är ett portföljbolag till Chalmers Ventures