Parakey and Nokio share 1 MSEK from Vinnova - Chalmers Ventures

Parakey and Nokio share 1 MSEK from Vinnova

Parakey and Bokio, two Gothenburg companies currently in Chalmers Innovations accelerator program, and with the accelerator as a part owner, have been assigned 500 000 SEK each from VINNOVA. The announcement is called “Innovationsprojekt i företag” and had 706 applicants for financing of over 640 MSEK. The available budget was around 80 MSEK which means a hard competition.

Read more in Swedish…

Kriteriet är att företaget genomför innovativt utvecklingsprojekt med internationell marknadspotential som är i ett så tidigt utvecklingsskede att banker, investerare och andra privata finansiärer ännu inte vågar satsa på det. Bidraget ska användas för att utreda marknadsförutsättningar och gå från idé till en första fungerande prototyp eller version.

“Parakey ändrar särdraget hos begreppen låsbarhet och tillgänglighet, från att vara en fysik produkt till en tjänst på ett innovativt sätt som idag inte finns på marknaden” motiverar VINNOVA utdelningen till Parakey.

“Ett drivande team med ett projekt med potential att skapa en förenklad och mer insiktsfull bokföring för små och medelstora företag” motiverar man utdelningen till Bokio.

– En halv miljon gör stor skillnad för bolag som oss och vi är väldigt glada och tacksamma för att VINNOVA tror på oss, säger Jonas Arvidsson och Viktor Stensson, VD för Parakey respektive Bokio.

Contacts:

Jonas Arvidsson, Parakey, 0731 – 83 66 66, jonas@parakey.co
Viktor Stensson, Bokio, 0738 – 18 98 45, viktor@bokio.se

Foto: Innovation av Boegh CC BY-SA 2.0