På rätt plats för att bli världsbäst inom innovation och entreprenörskap - Chalmers Ventures

På rätt plats för att bli världsbäst inom innovation och entreprenörskap

Chalmers Ventures har precis samlat hela sin verksamhet med affärsutveckling, investering och stab till ett gemensamt kontor i en vindsvåning i Vasahuset 3 på Chalmersområdet.

– Vi samlar nu hela vår organisation vilket skapat en miljö som ger maximal utvecklingspotential för våra bolag och entreprenörskap, säger Linnéa Lindau, VD för Chalmers Ventures.

Chalmers Ventures

Chalmers Ventures är ett helägt dotterbolag till Chalmers tekniska högskola och bildades 2015 genom att Chalmers Innovation, Chalmersinvest och Encubator slogs ihop till ett helt nytt bolag. Som kombinerad inkubator, accelerator och investeringsverksamhet utgör de navet i en kraftsamling för att bli världsledande inom tech-baserade startups. Satsningen ska skapa fler teknikbaserade tillväxtbolag samt stärka entreprenörskap på Chalmers.

– Syftet är att bygga en långsiktig verksamhet som också bidrar till Chalmers attraktionskraft. Vi uppfyller detta uppdrag genom att bygga och finansiera bolag samt att bidra till en entreprenöriell kultur bland studenter och forskare, förklarar Linnéa Lindau.

Chalmers Ventures erbjuder såddbolagen expertcoaching, ett stort nätverk samt finansiering.

– I nuläget är vi rankade som bästa nordiska universitetsdrivna inkubator av UBI Global, 3:a inom EU och 12:a i världen.

linnea-lindau-chalmers-ventures

Flytten ger en mer samlad kontakt

Som kombinerad inkubator, accelerator och investerare arbetar Chalmers Ventures strategiskt med bolag i Göteborgsområdet. När det kommer till forskare så bidrar Chalmers Ventures exempelvis genom att erbjuda Tech Transfer, som hjälper till att kommersialisera och affärsutveckla forskarens tekniska idé. De arbetar genom ett brett kontaktnät med ledande kompetens där kvinnor och män med erfarenhet inom exempelvis bolagsutveckling, investment och försäljning finns med. Flytten till Vasaområden tror Linnéa Lindau kommer att skapa en ännu mer samlad kontakt mot deras bolag samt ge intressanta mervärden.
– Att hjälpa till att bygga entreprenörer och företag som just nu är med och förändrar samhället i grunden är naturligtvis både spännande och inspirerande. Många aktiviteter på området som seminarier, nätverk och pitchar är öppna för allmänheten. Det tillför en grym energi som helt klart bidrar till något positivt för området som helhet. I planen ligger att våra startups framöver kan komma att flytta in i Vasahusen 2-3, vilket skapar möjligheten för oss att växa ytterligare.

Intressant mötesyta på Veras Gräsmatta

Koncentrationen av innovation och entreprenörskap på Vasaområdet en spännande utveckling inom Chalmers.
– Att så många relevanta aktörer finns samlade på ett område skapar naturligtvis en extra nerv. Sedan ligger Kapellplatsen ligger precis bredvid med utmärkta kommunikationer som gör att vi kommer närmare centrum i Göteborg, säger Linnéa Lindau.
Hon lyfter gärna ett av flera unika forum för samverkan som finns på området:
– Vårt nya communityområde, Veras Gräsmatta, är en lyckad satsning där en mötesyta skapats som generar event, möten och samskapande inom entreprenörskap. Väl värt att kika in!

Mer information

Läs mer om Chalmers Ventures på www.chalmersventures.com.

Läs mer om Veras Gräsmatta på www.verasgrasmatta.se.

Läs hela artikeln på Sahlgrenska Science Park.