Isabella Palmgren, VD & medgrundare på Mimbly, utses till en av Sveriges Framtida kvinnliga ledare - Chalmers Ventures

Isabella Palmgren, VD & medgrundare på Mimbly, utses till en av Sveriges Framtida kvinnliga ledare

För fjortonde året i rad utses Framtidens kvinnliga ledare av chefsorganisationen Ledarna. Organisationen vill inspirera fler unga kvinnor att bli chefer. Därför listar de varje år de 75 främsta ledarna som är unga och kvinnor. Genom priset lyfter Ledarna goda exempel och inspiratörer – chefer som är förebilder och visar på värdet av bra ledarskap.

När årets lista publicerades fann vi ett välbekant namn på plats 16 på listan – Isabella Palmgren. Som grundare och VD för Mimbly har Isabella tagit stora steg som entreprenör de senaste åren. Tillsammans med sitt team har Mimbly inlett en fantastiskt spännande bolagsresa – och utmärkelserna, både till Mimbly och Isabella, har stått som spön i backen. Bolaget har bara på de två senaste åren valts ut som ett av Nordens top 50 impact-bolag, vunnit kommersialiseringspriset och den Europeiska finalen av Startup World Cup (med en  investering om € 500,000 som pris) samt Veckans Affärers ”E-prize”. Isabella å sin sida har blivit utvald till en av Sveriges 101 Supertalanger under 30 år av Veckans Affärer och segrat i pitchtävlingen under Di Digitals event Female Founders.

Mimbly, som inledde sin resa på Chalmers Ventures Accelerator för några år sedan, har tagit fram en box som ska kopplas till tvättmaskiner – med syftet att återvinna vatten, spara energi och fånga upp mikroplaster.
Läs mer om bolaget på www.mimbly.se.

Mer om Framtidens kvinnliga ledare

För fjortonde året i rad rankar Sveriges chefsorganisation Ledarna landets främsta 75 chefer som är kvinnor, 20-35 år. Listan omfattar chefer som är verksamma i en mängd olika branscher, såväl lokalt som globalt. Runt 500 kandidater är med i rekryteringsprocessen av Framtidens kvinnliga ledare som genomförs tillsammans med rekryteringsföretaget Wes.


Mimbly är ett porföljbolag till Chalmers Ventures