Halon deltar i tillväxtprogrammet Scale Global - Chalmers Ventures

Halon deltar i tillväxtprogrammet Scale Global

Halon är tillsammans med sju andra bolag utvalda att delta i tillväxtprogrammet Scale Global, i regi av Chalmers Tekniska Högskola, med stöd från Vinnova. Under fem månader genomför man fem workshops i Sverige samt en vecka i Silicon Valley.

Syftet med programmet är att ge bolagen stöttning i övergången mellan att ha hittat sin produkt och målgrupp till att skala upp sin affär. Varje bolag tilldelas en coach, och Halon kommer att jobba tillsammans med Stefan Lindeberg, VD på ZeroPoint Technologies och tidigare VD på Netnod. De andra coacherna är Mengmeng Du (Spotify, Acast), Alfred Ruth (Vidoplaza, Ängelinvesterare), Alexander Hars (Let’s Deal), Louise Grandinson (MAG Interactive, Disney) och Johan Sköld (Qamcom, Chalmers Ventures).

För att antas till programmet behövde bolaget bland annat möta kriterierna att ha global potential, ha en årlig försäljning om ca 10 miljoner kronor och/eller ha ca 10 anställda. Av 70 nominerade valde man ut Halon, Adfenix, Parakey, Wint, Greenbyte, Minatjänster.se, Senion och Kitab Sawti.

Bolagen kommer jobba ihop under en och en halv dagar långa workshops, samt under en vecka i Silicon Valley möta bland andra partners på AndreessenHorowitz och True Ventures, Gustaf Alströmer (partner på Y Combinator), Cindy Alvarez från Microsoft och Maxime Prades på Algolia.

För mer information, vänligen kontakta:

Per Stenman, COO, Halon
per@halon.io
0735 20 05 60

Henrik Berglund, Chalmers Tekniska Högskola
henber@chalmers.se
0708 12 81 38

Halon utvecklar en plattform för infrastruktur och säkerhet i e-posttjänster, och används på flera av världens mest trafikerade e-postservrar. Bolaget grundades 2010 av bröderna Peter och Jonas Falck, och sysselsätter idag tolv personer i Göteborg.