Digitala lås-startupen Parakey tar in 9 miljoner och får tidigare ASSA-vd i styrelsen - Chalmers Ventures

Digitala lås-startupen Parakey tar in 9 miljoner och får tidigare ASSA-vd i styrelsen

Från pressmeddelande 7 dec 2018: 

Parakey är bolaget vars mobila nycklar ser till att rätt personer enkelt och säkert kan låsa upp dörrar på rätt tid och plats via sin smartphone. Det fungerar lika bra vare sig det är kontoret, garaget eller gymmet som ska öppnas.

Parakey lanserade produkten 2017 och redan är efterfrågan långt större än förväntat. Därför stärker nu Parakey sin kassa genom en nyemission som ska riktas till att ytterligare öka upp tillväxttakten och antalet anställda.

Fördubblat kundunderlag och tillväxt

Både antalet storkunder och tillväxten har under det senaste året mer än fördubblats. Nu tar Parakey in 9 miljoner i riskkapital från befintliga ägare som Chalmers Ventures och nya ägare såsom Patrik Mossberg (medgrundare till EasyPark) och Louise Ringström Grandinson via bolag (Oscar Properties, Convendum MAG Interactive). Kapitalet ska användas till att dubblera teamet både inom utveckling och försäljning samt öka upp tillväxttakten.

“Det är mycket glädjande att vi nu stärker upp med både tillväxtkapital och branschkompetens för att rulla ut bolagets mobila nycklar på bred front. Det är ett starkt kvitto att så erkänt kompetenta affärsänglar vill vara med på resan och utveckla Parakey till en ledande aktör inom passersystem.” ‑ Håkan Krook, investeringsansvarig från Chalmers Ventures

Lås upp enkelt och säkert med mobilen | Foto: Parakey

Förstärkning av styrelsen med branscherfarenhet och nya starka kundrelationer

Samtidigt knyter bolaget till sig nyckelpersoner i styrelsen som Johannes Lind‑Widestam, ASSA:s tidigare vd för Skandinavien.

“Johannes kommer ha en betydande roll för att öka försäljningstillväxten med sitt breda nätverk och kunskap om säkerhetsmarknaden.” ‑ Jonas Arvidsson, VD, Parakey

Ytterligare tillskott i styrelsen blir bland annat investeraren Louise Ringström Grandinson. Parakey AB har under 2018 knutit åt sig flertalet starka kunder som Skanska och Q‑Park samt tecknat ramavtal med Vasakronan för att utrusta nuvarande och kommande fastigheter med mobila nycklar.

“Genom att använda Parakey kan du som kund enkelt och säkert skicka mobila nycklar på bara sekunder, eller helt per automatik vid en angiven bokning som exempel. Kunderna sparar dels tid men också stora summor pengar genom att få möjligheten att fullt ut digitalisera sin nyckelhantering.”

‑ Jonas Arvidsson, VD, Parakey

———-

Om Parakey AB och kontakt

Parakey AB utvecklar och tillhandahåller en lösning för företag att kunna öppna låsta utrymmen med sin smartphone. Genom att använda Parakey ser du till att rätt person kommer in på rätt plats utan krångel. Skicka mobila nycklar på sekunder och lås upp dörren direkt med din smartphone.

Grundat: 2014

Anställda: 10

Säte: Göteborg

Kontaktperson: Jonas Arvidsson

E‑mail: jonas@parakey.co

Mobil: +46 73 183 66 66

Webb: parakey.co

Kontakt Chalmers Ventures

Håkan Krook
Investeringsansvarig från Chalmers Ventures
+46 (0) 708 99 04 61
hakan@chalmersventures.com


 

Läs mer om nyemissionen i Parakey på Breakit.

 


Chalmers Ventures har 15 års erfarenhet av att sammanföra idégivare med drivna entreprenörer, och stötta team som vill ta sin teknikbaserade affärsidé och skapa ett globalt företag. Vi erbjuder expertcoaching, ett stort nätverk och finansiering. Rankad som bästa nordiska universitetsdrivna inkubator av UBI Global, 3:a inom EU och 12:a i världen. Chalmers Ventures finns i Göteborg på Vera Sandbergs Allé 8 och är ett helägt dotterbolag till Chalmers Tekniska Högskola.