Creandum investerar i automatiserade bokföringstjänsten Bokio - Chalmers Ventures

Creandum investerar i automatiserade bokföringstjänsten Bokio

Chalmers Ventures-bolaget Bokio tar in 30 miljoner kronor med Creandum som lead investor. Bokio tillhandahåller en automatiserad bokföringstjänst och pengarna ska användas för att rekrytera nyckelpersoner, vidareutveckla produkten och expandera internationellt. Bland övriga finansiärer finns Svea Ekonomi, Inbox Ventures, affärsänglar och Chalmers Ventures.

Creandum har tidigare investerat i bolag såsom iZettle, Klarna och Spotify, och nu väljer det framgångsrika riskkapitalbolaget att investera i Bokio – Göteborgsbaserade bolaget som erbjuder gratis och automatiserad bokföring.

– Vi bygger plattformen och infrastrukturen för 2000-talets ekonomiska landskap. Entreprenörskap och SME:er är framtiden och vi kommer att vara den naturliga partnern för dem. Bokio och entreprenörskap kommer att vara lika naturligt som Google och sökning, vi löser problemen och hjälper till att förutse framtida behov, säger Viktor Stensson, VD på Bokio.

Sedan lanseringen 2015 har Bokio haft en stark organisk tillväxt och har nu över 19 000 svenska företag som användare, utan att ha lagt en enda krona på marknadsföring. Bolaget växer snabbt då 50-100 nya användare registrerar sig varje dag. Även Chalmers Ventures väljer att fortsatt stötta bolaget.

– Bokio är ett spännande bolag med starkt team som kommer från våra processer genom Startup-Camp. Bolaget har haft en stark tillväxt av användare senaste året, och har nu skaffat sig goda förutsättningar för att fortsätta sin resa internationellt, säger Andreas Höye, Chalmers Ventures.

Om Bokio
Bokio automatiserar bokföring för små och medelstora företag – helt gratis. Göteborgsbaserade bolaget siktar på att bli den globala standarden för företagsadministration och har visat på snabb tillväxt i Sverige. Bolaget har en användarfokuserad ansats till alla sina beslut för att se till att användarna får den bästa möjliga upplevelsen. Bokio grundades av Viktor Stensson, Mikael Eliasson, Joel Rozada och Emma Rozada.

För mer information, kontakta:
Viktor Stensson
VD Bokio
viktor@bokio.se

Andreas Höye
Chalmers Ventures
andreas@chalmersventures.com