Ciao Ciao Carsharing lanserar smart bildelningstjänst i Göteborg - Chalmers Ventures

Ciao Ciao Carsharing lanserar smart bildelningstjänst i Göteborg

En privatbil står stilla i snitt 95 procent av tiden, men är samtidigt en av de svenska hushållens största utgifter. Att hyra bil kan också bli en dyr historia. Det är dessa problem Ciao Ciaos app avser att lösa.

Deras tjänst kan kort sammanfattas som ett Airbnb för bilar. Deras app låter dig få tillgång till privata bilar i din närhet som är tillgängliga att hyra, utan att nyckelöverlämning behöver ske. Som bilägare tjänar du pengar samtidigt som din bil ändå inte används och allt sker helt automatiserat.

Ciao Ciao Carsharing grundades 2018 av Carl Törnström, Alexander Svedulf, Mattias Alnervik, Peter Elmered och Marcus Thorelius och har delfinansierats av Chalmers Ventures.

– Det är väldigt hedrande att nu vara en del av Chalmers Ventures familj, säger Carl Törnström, VD på Ciao Ciao. Det var en givande men också tuff uttagningsprocess, vilket vi ser som en kvalitetsstämpel på vårt team, fortsätter han. Vi är i startgroparna att bygga ett stort välfungerande bolag och Chalmers Ventures kan bidra med både gedigen erfarenhet och sitt nätverk vilket betyder oerhört mycket för oss.

Teamet består idag av sex personer med stark teknologi- och affärskompettens, där de flesta har drivit bolag tidigare. De tillhandahåller en smart och smidig tjänst som är prisvärd för hyrestagaren samtidigt som bilägarna ska kunna tjäna minst 2500 kr varje månad. För att göra tjänsten säker ingår en speciellt utformad helförsäkring och verifikation med BankID.

Gruppbild: Grundarna ovan ifrån vänster: Peter Elmered, Carl Törnström, Alexander Svedulf. Nedan från vänster Marcus Thorelius, Mattias Alnervik.

Intresset är redan stort och bolaget har många återkommande kunder. Ciao Ciao märker tydligt att kunderna vill bidra till ett mer hållbart samhälle och vara en del av delningsekonomin. I dagsläget har över 700 bilhyrare registrerat sig i appen och bilarna hyrs ut dagligen.

– Vi har idag bilägare som har blivit glatt överraskade över att deras bil har blivit kostnadsneutral, dvs att de får in tillräckligt mycket på uthyrning så att det täcker kostnaden att äga en bil. Det här är ett viktigt steg i vår validering, säger Carl Törnström.

Ciao Ciao vill bidra med smidiga och hållbara lösningar inom en nisch med stor marknadspotential. Teamet visar på förmågan att arbeta snabbt och kundorienterat inom både marknad- och techsidan, säger Lotta Lehikoinen, affäscoach på Chalmers Ventures.

I slutet av året tittar grundarna på att ta in riskkapital för expansion. – Fokus nu är att få in fler bilar i nätverket och att fler får kännedom om tjänsten, meddelar Carl Törnström.

Testpiloten körs i Kvillebäcksområdet på Hisingen. Inom en snar framtid kommer tjänsten även etableras i Majorna/Masthugget med omnejd.

För pressrelaterade frågor vänligen kontakta:

Carl Törnström – VD och grundare

Ciao Ciao Carsharing
carl@gociaociao.com
0760 11 25 25

Lotta Lehikoinen – Business Coach
Lotta.lehikoinen@chalmersventure.com
0722 48 26 38

För mer information se www.gociaociao.com

Snabbfakta

Ciao Ciao Carsharing grundades 2018 av entreprenörerna Carl Törnström, Alexander Svedulf, Mattias Alnervik, Peter Elmered och Marcus Thorelius. Bolaget är en del av Chalmers Ventures acceleratorprogram. Deras tjänst kan kort sammanfattas som ett Airbnb för bilar, där en app låter dig få tillgång till privata bilar i din närhet tillgängliga att hyra, utan att nyckelöverlämning behöver ske. Som bilägare tjänar du pengar när din bil inte används. I dag finns tjänsten i Kvillebäcken och Lundbyområdet, men inom ett par månader ska tjänsten även etableras i Majorna och Masthugget.

Chalmers Ventures har 15 års erfarenhet av att sammanföra idégivare med drivna entreprenörer, och stötta team som vill ta sin teknikbaserade affärsidé och skapa ett globalt företag.

Vi erbjuder expertcoaching, ett stort nätverk och finansiering. Rankad som bästa nordiska universitetsdrivna inkubator av UBI Global, 3:a inom EU och 12:a i världen.

Chalmers Ventures finns i Göteborg på Vera Sandbergs Allé 8 och är ett helägt dotterbolag till Chalmers Tekniska Högskola.