Chalmers Ventures medarrangör till Corona Cup på initiativ av Venture Cup - Chalmers Ventures

Chalmers Ventures medarrangör till Corona Cup på initiativ av Venture Cup

Pressmeddelande Venture Cup 2020-03-20:

Entreprenörer skapar framtidstro i kampen mot Corona

Efter bara två dagar har Venture Cups initiativ Corona Cup väckt ett stort intresse. Redan nu kan Almi Väst, Umeå Kommun, SEB och Chalmers Ventures presenteras som medarrangörer till initiativet.

När de flesta medier fylls med nyheter om bolag i kris, historisk stora varsel samt konkurser som en direkt konsekvens Corona/Covid-19 väljer entreprenörstävlingen Venture Cup att använda innovationskraften som ett medel för att hitta vägen ur krisen som råder nationellt likväl som internationellt. Tillsammans med flera olika aktörer från hela Sverige startade Venture Cup en plattform för idégenerering med syfte att hitta de bästa lösningarna kring utmaningar som Coronas framfart har orsakat.

“Vi vet att entreprenörer är en viktig motor för samhällsutvecklingen och att både innovationskraften och förmågan att genomföra är enorm hos dessa . Idén att starta Corona Cup kom när vi insåg vikten av att skifta fokus från den paniken som råder i vårt samhälle till att vara lösningsorienterade och försöka skapa ett värde utifrån vår kompetens och förmåga”, säger Alexandra Björk, VD på Venture Cup.

Tillsammans med Almi Väst, Umeå kommun, SEB och Chalmers Ventures lanserades Corona Cup för mindre än två dygn sedan och har sedan dess levererat många kreativa lösningar inom olika områden,

Genom Venture Cups digitala tävlingsplattform samlas och utvärderas idéer, stora som små, som på olika sätt kan hjälpa i rådande situation. Genom plattformen skapas även möjligheten nå ut till aktörer som kan bidra till att förverkliga en idé, som därmed kan bli verklighet och göra skillnad för hela samhället.

Vill du bli en del av initiativet där idéer, förslag och initiativ samlas i syfte att hjälpa människor, företag och samhället under rådande situation.

Kontakta Alexandra Björk på: alexandra.bjork@venturecup.se

About Venture Cup

Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med nyblivna entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en affärsidé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se