Bokio ökar till 80.000 användare och tar in 4 miljoner euro - Chalmers Ventures
bokio chalmers ventures

Bokio ökar till 80.000 användare och tar in 4 miljoner euro

Den svenska bokföringsappen Bokio växer i allt högre takt. Nu har man nått 80,000 användare och passar på att fylla kassan med 4 miljoner euro för att finansiera fortsatt tillväxt.

”Vi ska inte låta något annat företag komma ikapp”, säger vd:n Viktor Stensson.

Så låter det när VD:n och grundaren Viktor Stensson intervjuas i Di Digital i slutet av förra veckan. Huvudsyftet med nyemissionen är helt klart tillväxt. Man siktar på att hålla och utveckla tempot i produktutvecklingen.

Appen Bokio är en automatiserad bokföringstjänst som lanserades 2015, och som främst vänder sig till små och medelstora företag. Sedan april i år finns appen även tillgänglig i Storbritannien. I dagsläger har man alltså 80,000 användare – men inför framtiden har företaget satt ribban högt – målet är att appen ska ha hela 100 miljoner användare.

Deltagande bolag i emissionen är till stor del från Creandum, bank- och finansgruppen Svea Ekonomi samt därtill ett antal affärsänglar, däribland Chris Adelsbach. Till Di Digital säger Viktor Stensson; ”Chris har ett bra kontaktnät i Storbritannien där vi nu är och jobbar. Sedan har Inbox Capital varit med och investerat igen. Det känns kul att de väljer att fortsätta stötta oss.

 

Läs mer om Bokio på www.bokio.se eller i artikeln på Di Digital.


Bokio är ett portföljbolag till Chalmers Ventures