ZeroPoint Technologies AB tar in 11,5 miljoner för att kommersialisera ny komprimeringsteknik - Chalmers Ventures

ZeroPoint Technologies AB tar in 11,5 miljoner för att kommersialisera ny komprimeringsteknik

ZeroPoint Technologies AB utvecklar en teknik som komprimerar data i RAM-minnet på ett effektivt sätt. Nu tar de in sin första investering på 11,5 miljoner kronor med syfte att slutföra teknikutvecklingen och få ut produkten på marknaden. Investeringen kommer från Chalmers Ventures, Qamcom samt flera affärsänglar.

ZeroPoint Technologies teknik komprimerar data i RAM-minnet istället för hårddisken utan att förlora överföringstid. Datorn fungerar mer effektivt och lagringen av data kan dubbleras i RAM-minnet, vilket även sparar på datorns strömförbrukning.

ZeroPoint Technologies kom till Chalmers Ventures via Tech transfer programmet, där de från början fick hjälp med patentfrågan. De har nu tagit steget vidare och tar in investering för att kunna kommersialisera sin produkt.

– Eftersom vår forskning har sitt ursprung ur Chalmers så har det varit ett naturligt steg för oss att ta hjälp av Chalmers Ventures när det var dags att kommersialisera vår forskning. Sedan är vi otroligt glada och tacksamma att ha flera investerare och änglar som tror på vår idé och är villiga att investera i oss, säger Stefan Lindeberg, VD för ZeroPoint Technologies.

ZeroPoint Technologies tester med kunder och partners har visat på att deras teknik fungerar i skarp miljö. Nu när tekniken har bevisat sig fungera är det dags att slutföra teknikutvecklingen och få ut produkten på marknaden.

– ZeroPoint har utvecklat sina produkter i nära samarbete med flera av världens stora IT-bolag. Företaget har tydligt visat värdet av sin teknologi, och vi ser nu fram emot att hjälpa dem med kommersialiseringen. Vi ser en stor potential och är glada att vara del av den investeringsrunda som nu stängs, säger Tobias Elmquist, Investment Manager på Chalmers Ventures.

Kontaktpersoner:

Stefan Lindeberg / VD Zero Point Technologies AB
stefan.lindeberg@zptcorp.com
Tfn
0708-842 445

Tobias Elmquist / Investment manager, Chalmers Ventures
tobias@chalmersventures.com
Tfn 0706-479 164