Vividye inleder samarbete med Wargön Innovation - Chalmers Ventures

Vividye inleder samarbete med Wargön Innovation

Pressmeddelande från Wargön Innovation: 

Textilindustrin har en betydande miljöpåverkan och söker kontinuerligt nya sätt att minska sina utsläpp och således bli mer hållbara. En av de mest effektiva åtgärderna är att förlänga ett plaggs livlängd. Vividyes av- och påfärgningsteknik av textilier är ett av många rejäla kliv i rätt riktning och kan på sikt att revolutionera textilbranschen.

Chalmersbolaget Vividye som drivs av trion Johanna Nissén Karlsson, Eric Henriksson Martí och Gustav Larsson-Utas har fått en rivstart. Senast mottog de H&M och Elle Conscious Awards hållbarhetspris.

– Modebolagen i Sverige är i framkant med att integrera textilinnovationer i affären och intresset för ny teknik är stor. Vår teknologi röner uppmärksamhet då den gör det möjligt att färga av och på textilier utan att förstöra basmaterialet. För modeindustrin innebär det både ett bättre miljöval samtidigt som det går att möta kunders efterfrågan på ett annat sätt, säger Gustav till Wargön Innovation.

Vividyes teknik är sprungen ur forskning inom ytkemi på Chalmers Tekniska Högskola där grundartrion, alla med gemensam bakgrund på högskolans entreprenörsprogram, via Chalmers Ventures kopplades ihop med forskarna bakom tekniken för att undersöka marknaden. Nu har ett samarbete etablerats med Wargön Innovation för att möjliggöra uppskalning av tekniken som än så länge bara finns i småskalig labbmiljö.

Läs hela artikeln på Wargön Innovation här.


Vividye är ett portföljbolag till Chalmers Ventures