Team Mimbly - nationell vinnare av SKAPA-talang för unga innovatörer - Chalmers Ventures
startup-stories-chalmers-ventures-landscape-mimbly

Team Mimbly – nationell vinnare av SKAPA-talang för unga innovatörer

SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris, med syfte att ge stöd till uppfinnare att utveckla sina idéer. SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och delade ut sitt första pris 1986. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket.

SKAPA-talang till unga innovatörer

Syftet med SKAPA-talang för unga innovatörer är att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer så att de kan förverkliga sina idéer. Alla som är högst 30 år, födda mellan 1988 och 1999, har chansen att vara med och tävla om 250 000 kronor som kan delas på högst tre personer. Juryn kan även utdela hedersom­nämnanden. Dessutom får de 24 länsfinalisterna vardera 10 000 kronor från Stiftelsen SKAPA samt diplom.

Mimbly årets vinnare

I år tilldelades Mimbly – eller rättare sagt dess tre grundare, Isabella Palmgren, Nicolas Maxant och Emil Vestman – den nationella versionen av priset och en total vinstsumma på 125 000 kronor. De vinner för sin innovation Mimbox som återvinner tvättvattnet och energin från tvättmaskiner. Stort grattis!


Mimbly är ett portföljboalg till Chalmers Ventures