Tävlingsappen RaceONE tar in 5 miljoner SEK och gör sig redo för en global expansion - Chalmers Ventures

Tävlingsappen RaceONE tar in 5 miljoner SEK och gör sig redo för en global expansion

RaceONE har gjort en nyemission och tar nu in 5 miljoner SEK. Målet är att göra RaceONE till det populäraste sättet att uppleva lopp, en naturlig samarbetspartner för tidtagningsbolag och tävlingsarrangörer samt expandera globalt. I emissionen på totalt fem miljoner kronor deltar förutom Chalmers Ventures, även Almi Invest, Vätterleden Invest samt affärsänglarna Johan Attby och Rikard Steiber.

RaceONE skapar det moderna sättet att dela och följa lopp live via GPS. De vill förändra upplevelsen av lopp genom att man kan dela med sig samt följa lopp genom live tracking, live film och officiella resultat. Deras app har idag 475 svenska- och norska lopp och ca 60 000 användare. Nästa år, 2018, planeras en expansion till fler länder.

– Jag själv saknade denna produkt på de lopp som jag själv deltog i så tillsammans med mitt team så har vi helt enkelt skapat något som vi själva gillar. Vi har nu också fått bevis på att andra också verkligen gillar vår produkt vilket gör att vi nu, tack vare stödet från investerarna kan börja skala, säger Marlene Sjöberg medgrundare till RaceONE.

– Vi är imponerade av teamets beslutsamhet och hur snabbt och effektivt de testar och utvecklar sin verksamhet i syfte att etablera RaceONE på marknaden. RaceONE är ett fantastiskt bra exempel på när digitalisering tillför nya spännande upplevelser och därmed bidrar med nya värden, förnyelse och tillväxt till en hel bransch, säger Håkan Krook, Investment manager hos Chalmers Ventures.

Kontaktuppgifter:
Marlene Sjöberg, VD och medgrundare RaceONE
+46 (0)730 51 40 76
marlene.sjoberg@raceone.com

Håkan Krook, Investment manager Chalmers Ventures
+46 (0)708 99 04 61
hakan@chalmersventures.com

Om RaceONE

RaceONEs vision är att bli det första valet för att dela och följa lopp. Vi skapar en ny upplevelse för tävlande, publik och arrangörer genom live gps-tracking, live-streamad video direkt från loppen samt officiella resultat. Tillsammans skapar detta en helhetsupplevelse på loppen som inte existerar idag.