Succé från start när 200 entreprenörer samlades - Chalmers Ventures

Succé från start när 200 entreprenörer samlades

Igår hölls första seminariet av fyra där Chalmers Ventures lär ut verktygen till vad som krävs för att bolagisera en affärsidé. Redan från start kändes energin från de 200 i publiken.

På plats för kvällen var Carl Josefsson som är ansvarig för Startup Camp samt serieentreprenören Alexander Hars och Chalmers Ventures coacher.

Carl Josefsson började kvällen med att gå igenom det grundläggande i lean start up metodiken och vikten av att tidigt träffa potentiella kunder. Alexander Hars höll sedan en inspirationsföreläsning om sin resa från skolbänken på Chalmers till att bli en välkänd affärsängel med två lyckade exits i bagaget.

Publiken var tidigt engagerade och ställde många frågor både till föreläsarna och till varandra under seminariet. Efteråt stannade många kvar och pratade och ställde frågor till Chalmers Ventures coacher som fanns på plats. 

”Jag tror att vi coacher pratade med minst 50-60 personer efter själva seminariet”, säger en hes Carl Josefsson.

Nästa seminarium är den 1 februari, kl 17 på Hörsalsvägen HA1 inne på Chalmersområdet. Då kommer det handla om business model canvas och value proposition canvas.

”Detta kan man inte kalla för något annat än succé. Åhörarna hade roligt och jag med mina kollegor har haft fruktansvärt roligt. Jag ser redan fram emot nästa tillfälle den 1 februari”, avslutar Carl Josefsson.

 

photo: Basem Nabhan