Stor artikel om Brinja i Göteborgsposten - Chalmers Ventures
brinja chalmers ventures

Stor artikel om Brinja i Göteborgsposten

Varje år drabbas tusentals personer av arbetsplatsolyckor – och vid många av dessa finns stora brister i kommunikationen. Det här problemet vill Brinja lösa genom sitt varningssystem för olyckor vid byggarbetsplatser.

I förra söndagens Göteborgsposten kunde man ta del av en stor artikel om portföljbolaget Brinja (läs här). Göteborgsbaserade Brinja har riktat in sig på problematiken med arbetsplatsolyckor – där man identifierat bristen på kommunikation som ett av huvudproblemen.

– Det sker arbetsplatsolyckor varje dag i Sverige, många på byggarbetsplatser. Ofta finns stora brister i kommunikationen. Det tar alldeles för lång tid innan alla på arbetsplatsen blir varnade och det är svårt för arbetsledaren att ta reda på var alla befinner sig. Varje sekund kan vara viktig, säger Xavier Leon, vd för Brinja – till Göteborgsposten.

Brinja har utvecklat ett varningssystem för olyckor vid arbetsplatsolyckor. När en olycka sker varnas samtliga medarbetare genom ett sms via deras app. De blir instruerade om och hur de ska evakueras. Medarbetarna rapporterar i sin tur tillbaka till appen, vilket gör att arbetsledaren kan säkerställa att ingen är kvar på arbetsplatsen.

Brinja har flertalet inkomst-genererande affärer igång men siktar nu in sig på ytterligare en kapitalrunda senare i år. Läs mer om Brinja på www.brinja.se – eller i artikeln i GP här. 

—————-
Brinja är ett portföljbolag till Chalmers Ventures