Sportlala tar in fem miljoner för att hårdsatsa på e-handel för friluftsliv. - Chalmers Ventures

Sportlala tar in fem miljoner för att hårdsatsa på e-handel för friluftsliv.

Sportlala från Göteborg, som säljer sport- och friluftsartiklar till reducerade priser online, har gjort en nyemission. Det är de tidigare investerarna Chalmers Ventures och Milla Invest som tillsammans med Cebon Group går in med fem miljoner.

Viktor Sellman är VD för Sportlala och ser fram emot att trycka på gaspedalen;

– Sedan starten 2014 har vi fokuserat på teknik- och konceptutveckling. Nu har vi utbudet och en bra plattform, så det är dags att ta position som ett alternativ till traditionell e-handel, säger Viktor Sellman.

På www.sportlala.se finns idag många stora varumärken som valt att samarbeta med e-handeln och efter att besökaren registrerat sig som medlem får denne tillgång till ett stort antal kampanjer.
Teamet bakom sajten består av sex personer, men i och med investeringen är de redo att bli fler.

– Vi ska tillsätta tre nya tjänster riktade mot growth och utbud inom kort. Mina kollegor har gjort ett fantastiskt jobb med att skapa nöjda och återkommande kunder, nu är planen att fler ska testa sidan och spara pengar på sin sportutrustning, säger Viktor Sellman.

Chalmers Ventures följer upp sin tidigare investering i bolaget och visar därmed att man har fortsatt förtroende för teamet och dess vision.

“Affärsmodellen med virtuella lager i kombination med en högt digitaliserad e-handelslösning skapar goda förutsättningar för skalbar tillväxt”, säger Håkan Krook på Chalmers Ventures.

Cebon i.d.e är en ny division inom Cebon Group som arbetar med affärsutveckling och investeringar. Investeringen i Sportlala grundar sig i deras kommande fokus på friluftsliv, sport och e-handel.

– Vi har höga förväntningar på bolagets plan och utveckling som påvisar en mycket hög tillväxttakt med god bibehållen lönsamhet, säger Magnus Clavegård på Cebon i.d.e.

www.sportlala.se