Sigmastocks från Göteborg tar in 8 miljoner för att revolutionera fondbranschen - Chalmers Ventures

Sigmastocks från Göteborg tar in 8 miljoner för att revolutionera fondbranschen

Efter en stark sommar och höst 2016, där Sigmastocks ökade användarbasen med 20% i månaden, lägger Göteborgsföretaget nu in en högre växel. Med åtta färska miljoner från bland andra Chalmers Ventures är det dags att bearbeta Sveriges småsparare på allvar.

Om du väljer att spara i aktier istället för fonder blir skillnaden i avkastning enorm, då du slipper fonden som mellanhand. Sigmastocks erbjuder en prenumerationstjänst där de med hjälp av finansiell matematik hjälper privata investerare att hitta de bästa värdebolagen på börsen, och gör det möjligt för prenumeranten att på egen hand och med bra beslutsunderlag förvalta sina tillgångar till en bråkdel av vad det kostar att investera via en bank eller en fond.

Den övertecknade investeringsrundan på åtta miljoner kronor inkluderar bland annat de befintliga ägarna Chalmers Ventures och Lena Apler, samt Stena Finans, affärsängeln Bo Mattsson och Rytu Invest, m fl.

Chalmers Ventures var en av de första som investerade i Sigmastocks, som deltagit både i Startup Camp samt den efterföljande acceleratorprocessen som Chalmers Ventures driver. Nu lägger man in ytterligare pengar i en följdinvestering och bibehåller sin position som den största externa ägaren.

-Sigmastocks tillväxt under hösten har varit helt fantastisk. Vi vill fortsätta investera i deras starka team, och en tjänst som vi ser har en oerhört stor potential både i Sverige och på en internationell marknad, säger Tobias Elmquist, investment manager på Chalmers Ventures.

– Pengarna ska primärt användas för marknadsföring och kommer även innebära nyrekryteringar inom både marknad och teknisk utveckling av tjänsten. Nu är det tillväxt som gäller, säger Nanna Stranne och Mai Thai, medgrundare av Sigmastocks.