Sex bolag från Chalmers Ventures nominerade i Venture Cup STARTUP 2020! - Chalmers Ventures

Sex bolag från Chalmers Ventures nominerade i Venture Cup STARTUP 2020!

Venture Cup, först arrangerad 1998, är en affärsplanstävling med syfte att främja svensk tillväxt. Sedan begynnelsen har konceptet vuxit fram till att innefatta en framgångsrik process där deltagare får hjälp att utveckla sina affärsidéer till morgondagens företag. Kunniga branschexperter engagerar sig ideellt genom att ge feedback och utvecklingstips på alla idéer som lämnas in. Dessutom erbjuder organisationen inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk.

Sex bolag från Chalmers Ventures nominerade i Venture Cup STARTUP 2020!

Idag presenterade Venture Cup sina nominerade i kategorin Venture Cup STARTUP 2020. Bland de 10 bolag som nominerades från Region Väst – är inte mindre än 6 (!) bolag från Chalmers Ventures. Bland de nominerade återfinns:

Alpha Therapy Solutions

Världens första GMP-anpassade produktionsmodul för läkemedel som används för riktad alfastrålning; en lovande behandlingsmetod för spridd cancer. Metoden kan rädda miljontals med liv. För att det ska hända behövs denna teknologi.

För mer information om bolaget.

Lucero

Luceros mål är att skapa en precis metod för analys av celler på en encellsnivå som använder sig av optiska pincetter, mikrofluidik och maskininlärning. Med ett fokus på tillgänglighet och automation så planerar vi att ge biologer världen över nya möjligheter för forskning.

Oterlu

Med hjälp av AI skapar Oterlu AI en hållbar social miljö – online.

För mer information om bolaget.

Potato Plastic

Potato Plastic är ett komposterbart material som är gjort av potatis-svinn och vatten som kan användas för att tillverka engångsartiklar som är ofarliga för miljön. Medan traditionell plast i engångsprodukter är gjorda för att hålla mer än 450 år bryts Potato Plastic ner på 2 månader om det hamnar i naturen.

För mer information om bolaget.

Vividye

Vividyes teknologi gör det möjligt att uppdatera plagg med färg och design. De kan göra specifika tryck på ett klädesplagg och senare ta bort detta tryck för att sedan applicera ett nytt.

För mer information om bolaget.

Wavi

Övervakningen och användningen av industriella processvätskor är idag bristfällig. Detta kan leda till produktionsstopp, säkerhets- och hälsoproblem samt resursslöseri. Wavi erbjuder mätning och analys av processvätskor i realtid för att förhindra dessa problem.

————————————————-

Samtliga vinnare presenteras under Regionfinalerna som i år arrangeras digitalt för första gången någonsin. De regionala vinnarna direktkvalificerar sig till Sverigefinalen i september.