PowerPole’s stavhandtag vann vårens upplaga av Chalmers Ventures Startup Camp - Chalmers Ventures

PowerPole’s stavhandtag vann vårens upplaga av Chalmers Ventures Startup Camp

​I kväll anordnade Chalmers Ventures Startup Camp Demo Day för tionde gången. På scenen pitchade 13 finalister som berättade om vilket problem de identifierat, deras lösning på problemet samt affärspotentialen. Vinsten togs hem av PowerPole.

PowerPole erbjuder idag en integrerad sensor i form av en stavhandtag som möjliggör mätning och dataanalys av metabolismens effekter och kroppens rörelse inom längdskidåkning.

– Staven är vår första produkt, visionen är att leverera hårdvara och mjukvara för att mäta fysisk kapacitet och analysera resultaten inom sport industrin, säger Dan Kuylenstierna, medgrundare till PowerPole.

Startup Camp är ett 10 veckors program där entreprenörer förverkligar sina affärsidéer med stöd och kunskap från Chalmers Ventures.

– PowerPole vann för de har en spännande teknik med stor potential, säger Carl Josefsson, ansvarig för Startup Camp. De har även ett kompetent och dedikerat team som varit ute och träffat både kunder och potentiella samarbetspartners. Detta är ett team som kommer att gå långt.

– Jag är imponerad över alla presentationerna som vi har hört idag, säger Dan Kuylenstierna. Jag tror vi vann för att vi är fyra stycken i teamet som kompletterar varandra väldigt bra genom våra olika bakgrunder. Vi har även ett stort nätverk med potentiella leverantörer, avslutar Dan.

PowerPole’s team består av:
​Dan Kuylenstierna
​Johan Högstrand
​Szhau Lai
Reza Khanzadi

Startup Camp genomförs varje år och team med en affärsidé kan ansöka på https://www.chalmersventures.com/offer/startup-camp

Kontakt:

Carl Josefsson
carl@chalmersventures.com
Tfn 0709 – 22 92 29

Dan Kuylenstierna, medgrundare av PowerPole
dan.kuylenstierna@chalmers.se
Tfn ​
031 – 772 17 98