Palats tar in 4,4 MSEK i sin resa mot att göra bygg- och fastighetsbranschen cirkulär - Chalmers Ventures
Palats Chalmers Ventures Investerar

Palats tar in 4,4 MSEK i sin resa mot att göra bygg- och fastighetsbranschen cirkulär

Pressmeddelande, Chalmers Ventures investerar i portföljbolaget Palats

:::

Proptech startupen Palats, som digitaliserar inventering och hantering av material och inventarier genom sin plattform, stänger nu sin första runda och tar in 4,4 MSEK. Pengarna ska användas till att skala upp teamet och göra produkten redo för en internationell expansion.

I rundan har den tidigare ägaren Chalmers Ventures deltagit tillsammans med de nya investerarna bland andra Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän och affärsängeln Adam Nilsson. De nya ägarna kommer med sin kompetens och sitt breda nätverk inom fastighetsbranschen kunna bidra till att accelerera tillväxtresan.

-För oss var det viktigt att hitta investerare som förstår branschen som våra kunder befinner sig i och som vill vara med och göra skillnad. Med den här investeringen kommer vi bygga ett riktigt grymt team som kan ta produkten till nästa nivå, säger VD och medgrundare Henrik Olausson.

Tar täten med en marknadsledande produkt

Palats är en digital plattform som hjälper företag att inventera och hantera material och inventarier cirkulärt. Målet är att göra det lika enkelt att använda befintliga material och inventarier som det är att köpa nytt. Bland kunderna finns idag bland andra Vasakronan, Krook & Tjäder och Göteborgs stad.

-Många företag har stora mängder inventarier och material, men väldigt få har koll på vad man faktiskt äger. Med Palats går det snabbt att först inventera tillgångarna för att sedan fortsätta att hantera dem cirkulärt. På så vis undviker våra användare att de slänger eller köper nytt i onödan, säger Henrik Olausson. Företag har ett behov av att minska sina klimatavtryck och utnyttja sina tillgångar mer effektivt så intresset från marknaden har ökat snabbt. Allt fler aktörer kontaktar oss för att de inser vilka stora ekonomiska och miljömässiga besparingar de kan åstadkomma. Det kan vara allt från företag och kommuner som vill få koll på sin möbelflotta inför en flytt, till fastighetsägare och arkitekter som vill öka användandet av återbrukade material i sina byggprojekt.

-Efter en väldigt lyckad lansering av Palats gläder det oss att se hur teamet konsekvent levererar över målsättningarna säger Fredrik Örneblad, affärscoach på Chalmers Ventures. På mindre än ett år har Palats lyckats både attrahera externt kapital och många nya kunder. Vi ser fram emot att fortsatt stötta bolaget mot en uppskalning av både verksamhet och affären.

///

Kontaktuppgifter
Henrik Olausson
henrik@higate.se
+46 (0)708961217