Nya generationens IT-säkerhet rullas ut - Chalmers Ventures

Nya generationens IT-säkerhet rullas ut

Göteborgsbolaget Nirna har gått från prototyp till marknadsredo på två år. De sitter på en techlösning för att ge företag ett extra stärkt lager av skydd mot nätattacker.

Efter ett antal år i IT-säkerhetsbranschen såg Mathias Bjurbäck, vd på Nirna, och Jens Goldberg, utvecklingsansvarig på Nirna, ett stort problem med nuvarande brandväggar hos företag. Problemet består i att företagens brandväggar inte hinner analysera samtliga inkommande risker och samtidigt släppa igenom trafik i det tempo användarna kräver.

-En allvarlig konsekvens av detta blir att brandväggarna riskerar att missa allvarliga säkerhetshot, säger Mathias Bjurbäck, vd på Nirna. Vår teknik möjliggör ett extra lager med skydd som tidigare inte funnits.

Hårdvaran redan ute och testas

2016 började de två tidigare kollegorna programmera en mjukvara som skulle hantera de avancerade hot som brandväggarna missar.

Nirna har nu en färdig hårdvara ute hos sina första testkunder. Genom hårdvarans koppling till mjukvaran i molnet är de redo att analysera attacker i realtid.

En pionjär inom molnhybridbaserade tjänster

-I en tid när komplexiteten i virus och skadlig mjukvara ökar är Nirna’s molnhybridbaserade tjänst ett utmärkt sätt att göra riktigt avancerade analyser och beräkningar. Jag ser Nirna som pionjärer inom ett område jag bedömer kommer öka stort under nästa femårsperiod, säger bolagets affärscoach Johan Sköld på Chalmers Ventures.

Nirna har tidigare deltagit i Chalmers Ventures Startup Camp och är nu i Chalmers Ventures acceleratorprogram. Chalmers Ventures har även gjort en investering om 300 000 kr i bolaget.

Läs mer på:

https://nirna.io/