Ny investeringsansvarig till Chalmers Ventures - Chalmers Ventures

Ny investeringsansvarig till Chalmers Ventures

Chalmers Ventures rekryterar Pontus Ottosson som investeringsansvarig. Hans uppgift blir att leda investeringsverksamheten och stärka erbjudandet ut mot portföljbolagen. Pontus kommer närmast från P.U.L.S. AB där han var VD.

Pontus har varit med sedan starten av PULS och under hans ledning har PULS etablerats som en av de mest framgångsrika investerarna inom tidig life science i Skandinavien. Det har inneburit en stor bredd med allt ifrån identifiering av nya projektidéer inom akademin, driva och finansiera projekten till att avyttra och sedermera följa upp avyttrade bolag.

– Det känns riktigt roligt att välkomna Pontus till vårt team för att leda vår investeringsverksamhet framåt. Pontus blir ett mycket bra tillskott, både med sin erfarenhet från att leda större investeringsrundor och driva exit-processer, samt ha drivit bolag själv. Han har utöver det en stor förståelse för hur samspelet innovation, entreprenörskap, akademi och industrin hänger ihop och delar vår värdegrund att det alltid är människor som gör skillnaden, säger Linnéa Lindau, VD på Chalmers Ventures.

Pontus har en bakgrund från Chalmers, med en civilingenjörsexamen från Chalmers School of Entrepreneurship. Han är uppväxt i en företagarfamilj och intresset för entreprenörskap väcktes tidigt. Under hela sin yrkesverksamma karriär har han arbetat med finansiering av utvecklingsprojekt från tidig såddfas tillsammans med affärsänglar till större syndikeringar med riskkapitalbolag. Nu är Pontus tillbaka på Chalmers igen, många erfarenheter rikare.

– De förutsättningar som finns på Chalmers Ventures är helt unika tack vare den långsiktiga satsning som är gjord av Chalmers. Att i ett tidigt skede kunna säkerställa en uthållig tillgång till såväl kapital som kompetens är en avgörande framgångsfaktor för denna typ av bolag. Min ambition som investeringsansvarig är att Chalmers Ventures bolag skall ha de allra bästa förutsättningarna att lyckas, säger Pontus Ottosson.

Pontus Ottosson tillträder tjänsten den 1:a maj 2017 och kommer ha sitt kontor hos Chalmers Ventures på Stena Center i Göteborg.