Mimbly vinnare av E-prize - Chalmers Ventures

Mimbly vinnare av E-prize

Mimbly, som i förra veckan tog steget in i Chalmers Ventures acceleratorprogram (press release), är bolaget som vill förändra sättet vi konsumerar vatten på.

– ”Mimbly vill belysa ett stort problem. Vi ser att vi som samhälle konsumerar alldeles för mycket vatten. Det betyder att vi måste hitta vägar att använda vatten på ett mer effektivt och hållbart sätt. Vi vill både lyfta upp frågan, samtidigt som vi också har ett bra svar i form av våra produkter” – Isabella Palmgren, medgrundare och VD.

Vinnare av E-Prize

När E-prize – Sveriges största och mest prestigefyllda energipris i näringslivet, ett samarbete mellan Eon och Veckans Affärer – igår delades ut för 10:e året tog Mimbly emot priset som vinnare i kategorin ”Energieffektivisering”. Motiveringen löd: ”Energieffektiviseringen är bara en av finesserna i den breda palett som erbjuds i detta svensk greentechs eget Kinderägg. Här angriper man kostnadseffektivt hela tre miljöutmaningar i samma innovativa lösning genom att också spara vatten och samla in mikroplaster.”

Juryn för E-prize 2018 bestod av:

Linda Burenius Magnusson, head of public affairs OX2, ordförande 100 % förnybart, vice styrelseordförande Svensk Vindenergi, styrelseledamot Almi Green Tech Fund

Stefan Henningsson, senior adviser climate innovation Världsnaturfonden, WWF

Anita Aspegren, chef för avdelningen för energieffektivisering på Energimyndigheten

Johan Mörnstam, chef Energy Network Eon

Per Olof Lindsten, digitalchef och redaktör Veckans Affärer (juryordförande)

——————————————————————————————

Mimbly är ett portföljbolag till Chalmers Ventures AB

Läs mer om Mimbly på www.mimbly.net.

Läs mer om Mimbly på Veckans Affärer.