Mimbly till New York för att pitcha på Nasdaq MarketSite - Chalmers Ventures

Mimbly till New York för att pitcha på Nasdaq MarketSite

Mimbly utvecklar vattenåtervinningssystemet Mimbox som är en add-on till alla tvättmaskiner oavsett märke och gör att uppemot 90 procent av vattnet kan återvinnas, energi sparas och mikroplaster fångas upp. Bolaget, som grundades av Isabella Palmgren och Daniel Colunga under tiden på Chalmers Entreprenörsskola 2016, har under sin korta historia bl.a. vunnit Venture Cup, fått stipendium från Miljöfonden, bidrag från Energimyndigheten och blivit som enda svenskt bolag upptagna i IKEAs acceleratorprogram.

Nu har Mimbly i sällskap av nio andra svenska techstjärnor blivit inbjudna till ett veckolångt acceleratorprogram i New York. Programmet är gemensamt initierat av Svensk-Amerikanska Handelskammaren i New York (SACCNY), Tillväxtverket och Energimyndigheten och syftar till att främja svensk innovation på en internationell arena. Tillväxtverket och Energimyndigheten har valt ut tio bolag som har potential att skala upp på den amerikanska marknaden och som får möjligheten att resa till New York, delta i programmet och pitcha på scen. Programmet har under fyra års tid anordnats med stor framgång och har banat väg för företag så som DigiExam, Referenza och Ekkono Solutions.

Bolagen som åker till New York från Tillväxtverket:

Signal Signal: En tjänst som kopplar varumärken till sina kunder genom att omvandla kunddata till en direktanpassad marknadsföringstillgång.
Zalster: Erbjuder annonsörer och byråer en plattform för automatisk optimering, vars teknik bygger på artificiell intelligens.
Elias Software: Lösningar inom videospelmusik som hjälper kompositörer och spelutvecklare att enkelt samarbeta för att skapa musik som är baserad på spelarens handlingar i den virtuella världen.
Tipser: En lösning för utgivare och influencers som hjälper medier att öka sitt annonsresultat genom en ny inkomstström, vilket berikar innehållet utan att trafik går förlorad.
IPscreener: En AI-baserad plattform som gör det möjligt att automatiskt validera idéer under en innovationsprocess.

Bolagen som åker till New York från Energimyndigheten:

BL!XT: Utvecklar digitala strömbytare som förväntas ha avgörande betydelse för industrier med hög elkonsumption.
CAKE: Utvecklar högpresterande, rena och tysta elektriska terrängcyklar med uppdraget att påskynda resan mot ett nollutsläppsamhälle.
Mimbly: Utvecklar lösningar med fokus på hållbarhet och ekonomiska besparingar, som exempelvis en vattenåtervinningsprodukt för tvättmaskiner.
Phoenix Biopower: Utvecklar en revolutionerande teknik för högeffektiv bioenergi som kan fördubbla den elektriska effektiviteten från biomassa.
Bzzt: Små, smidiga taxipodar som beställs med en app. Bzzt-podar är billigare än vanlig taxi och helt utsläppsfria.