Jesper Brodin, VD IKEA, pratar hållbarhet på Veras Gräsmatta - Chalmers Ventures

Jesper Brodin, VD IKEA, pratar hållbarhet på Veras Gräsmatta

På fredag 28 februari bjuder Teknikens ekonomi och organisation in till seminarium (endast inbjudan) med Jesper Brodin, VD för IKEA.

Ledarskap, entreprenörskap och hållbarhet – hur IKEA tänker bli klimatpositiva

IKEA drivs av en enkel, men stark vision om att skapa en bättre vardag för de många människorna. I mer än 75 år har IKEAs sortiment varit en del av det svenska folkhemmet och företaget är känt för platta paket och prisvärda köttbullar. I samband med att verksamheten växt och utvecklats har hållbarhet blivit en allt mer självklar kärna i verksamheten. IKEA har som mål att vara klimatpositiva år 2030, vilket innebär att de kommer att reducera mer klimatutsläpp än vad IKEAs värdekedja totalt släpper ut. Jesper Brodin, VD på Ingka Group, berättar om hur IKEA arbetar med ledarskap och entreprenörskap för att nå sina högt satta hållbarhetsmål.

Jesper Brodin är VD och koncernchef för Ingka Group som driver 376 IKEA varuhus på 30 marknader runt om i världen. Företaget har 165 000 anställda och driver säljkanaler under varumärket och konceptet IKEA, samt Ingka Centres (shoppingcenterverksamhet) och Ingka Investments. Jesper Brodin är civilingenjör från industriell ekonomi på Chalmers (I-94) och har arbetat på olika roller inom IKEA Group i 17 år.

Evenemang på Veras Gräsmatta

Läs mer om vilka spännande evenemang som anordnas på Veras Gräsmatta på www.verasgrasmatta.se.