Equilab korade till vinnare i SPIN Accelerator Sweden - Chalmers Ventures

Equilab korade till vinnare i SPIN Accelerator Sweden

Tidigare i våras kunde vi rapportera att portföljbolagen RideQ & Equilab var två utav tio startups, som alla på något sätt kan stötta och stärka idrottare, blivit antagna i SPIN Accelerator Sweden, Sveriges första acceleratorprogram för sportteknik.

SPIN Accelerator Sweden

Under tolv veckor har Sveriges Olympiska Akademi tillsammans med den internationella organisationen HYPE Sports Innovation drivit Spin Accelerator Sweden, ett accelerationsprogram med fokus på sportinnovationer. Sveriges Olympiska Akademi är en stiftelse grundad av Sveriges Olympiska Kommitté, KTH, Karolinska Institutet och Handelshögskolan i Stockholm.

Under våren har tio lovande sportteknik-bolag deltagit i programmet. Tillsammans har de coachats i ett program utformat av KTH Innovation och Handelshögskolans Center for Sports and Business, och kopplats upp mot ett globalt nätverk av sportteknikföretag.

Equilab korade till vinnare

Häromveckan var det dags för final av programmet och efter att alla bolag pitchat för juryn stod Equilab som vinnare. Horsetech-bolaget startade 2016 med ambitionen att göra det enklare att utvecklas som ryttare – oavsett nivå eller disciplin. Med hjälp av deras mobila applikation insamlas information under ett träningspass (e.g. träningspasset längd, gångart och hastighet) – vilket hjälper ryttare att förbättra träningen av sin häst. Just nu har Equilab 450 000 användare världen över, och det rör sig stadigt uppåt.

Till KTH säger Simon Bengtsson, CTO på Equilab: ”Att få bekräftat att det vi gör faktiskt är viktigt och att andra ser potentialen i vårt bolag är jättekul. Det har varit väldigt värdefullt att få nya insikter tillsammans med de andra bolagen i programmet, och få höra från andra som delat med sig av sina bolagsresor.”.

Equilab vinner deltagande vid ett globalt tech-event, och ersättning för kostnader relaterade till resan.

——————

Equilab är ett portföljbolag till Chalmers Ventures