Den hållbara investeringsplattformen TRINE tar in 58 MSEK och lägger i nästa växel - Chalmers Ventures

Den hållbara investeringsplattformen TRINE tar in 58 MSEK och lägger i nästa växel

TRINE tar in 58 MSEK från bland annat Gullspång Invest, Chalmers Ventures och flera affärsänglar som Sorosh Tavakoli (grundare Videoplaza) och Lars Thunell (f.d styrelseordförande International Finance Corporation). Pengarna ska gå till att skala upp verksamheten i Östafrika och Europa samt skapa möjlighet till ren energi för 66 miljoner människor redan år 2022. Det skulle innebära en besparing av 8 miljoner ton koldioxidutsläpp årligen.

”En av fem människor på planeten har idag inte tillgång till el, men det behöver inte vara så. Vi är nu på rätt spår för att eliminera energifattigdom för 66 miljoner människor inom de kommande 5 åren, och under de närmaste 24 månaderna kommer vår utökade verksamhet generera 100 miljoner euro av publika investeringar inom solenergiprojekt genom TRINE:s plattform”, säger Sam Manaberi, grundare på TRINE

I dag lever mer än en miljard människor runt om i världen i så kallad energifattigdom. De förlitar sig på fossila bränslen för el och ljus. TRINE utvecklar en unik crowdinvesting-plattform som sammanför kapital från enskilda individer med lokala solenergientreprenörer i utvecklingsländer. Som kund investerar du i specifika solenergiprojekt som installeras, distribueras och drivs av en lokal entreprenörer. En investering ger positiv social- och miljömässig nytta samt avkastning på investerat kapital.

Chalmers Ventures har varit med sedan starten av TRINE 2015 och fortsätter nu att investera i den aktuella tillväxtrundan.

”Vi välkomnar Gullspång Invest och övriga nya investerare ombord på en mycket spännande resa med TRINE. Givet den snabba och framgångsrika utveckling som TRINE haft känns det helt rätt att Trine nu får ytterligare resurser att bygga vidare, för att ta en ledande position med sin skalbara digitala plattform som gör stor skillnad för många människor i utsatta delar av världen”, säger Håkan Krook, Fund manager på Chalmers Ventures.

”Vi är glada för det fortsatta förtroendet från tidigare ägare samt välkomnar våra nya investerare, och vi ser fram emot att fortsätta resan tillsammans”, avslutar Sam.

För mer information:

Sam Manaberi, VD och grundare TRINE
+46 704-306 471
sam@jointrine.com

Håkan Krook, Fund Manager Chalmers Ventures
+46 708-990 461
hakan.krook@chalmersventures.com