Chalmers Ventures utnämnd till Nordens bästa VC på Nordic Startup Awards - Chalmers Ventures
Chalmers Ventures Nordic Startup Awards Best VC

Chalmers Ventures utnämnd till Nordens bästa VC på Nordic Startup Awards

Chalmers har genom sitt entreprenöriella ekosystem och Chalmers Ventures format en unik venture creation process och investeringsverksamhet. Upplägget möjliggör att Chalmers Ventures kan följa med en startup från den första investeringskronan hela vägen till globalt tillväxtbolag.

Chalmers Ventures är ledande i att nyttiggöra forskning och teknikidéer inom deep tech genom att både starta upp och investera i bolagen. Allt bygger på ett unikt och högkvalitativt dealflow från Chalmers och idégivare samt strategiska saminvesteringar. För varje investerad krona av Chalmers Ventures investerades exempelvis 10 till av externa investerare under förra året.

– Vi är så tacksamma för alla drivna entreprenörer, industripartners och världsledande forskare som genom åren har sökt sig till oss, säger Linda Hedenblom, business coach på Chalmers Ventures. Tillsammans har vi omvandlat spetsteknik till stor samhällsnytta. Modiga entreprenörer, unik teknik och ett starkt community i fin kombination.

Under Nordic Startup Awards på Island så vann Chalmers pris för bästa VC i Norden och går vidare till den internationella finalen i Global Startup Awards.

– Detta är ett fantastiskt fint erkännande för CV, våra portföljbolag och vår affärsmodell, säger Håkan Krook, investment director på Chalmers Ventures. Vi har bevisat att det går att kombinera tidiga investeringar i tech-bolag som gör stor impact i samhället, och samtidigt skapa avkastning som ger förutsättningar för hållbar uppväxling av verksamheten.

I en tid som behöver allt fler lösningar på samhällsutmaningar växlar nu Chalmers Ventures upp ännu mer.

– Jag vågar påstå att vi framöver har ett helt unikt dealflow av deep tech startups fokuserade på impact, säger Sara Wallin, vd på Chalmers Ventures. Bolag med stor potential att möta utmaningar inom energy tech, food tech, lifescience tech och health tech. Dessa deep tech bolag behöver mer kapital för att nå ut på marknaden snabbare. Något som hela världen tjänar på. Vi har nu verkligen chansen att kunna skapa bättre möjligheter för kommande generationer. Och den chansen vill vi ta.