Brinjas app ska göra byggbranschen säkrare – tar in 10 miljoner - Chalmers Ventures
brinja chalmers ventures

Brinjas app ska göra byggbranschen säkrare – tar in 10 miljoner

Varje år drabbas tusentals personer av arbetsplatsolyckor – och vid många av dessa finns stora brister i kommunikationen. Det här problemet vill Brinja lösa genom sitt varningssystem för olyckor vid byggarbetsplatser.

Det svenska techbolaget Brinja vill göra byggbranschen säkrare och mer digital. Det gör de genom att koppla ihop olika sensorer och kontrollsystem med en app i mobiltelefonen, som exempelvis ska göra det smidigare att utrymma en byggarbetsplats genom tidiga varningar till alla anställda.

Nu tar Brinja in 10 miljoner kronor i nytt kapital för att snabba på sin satsning Brinja Guardian. Det framgår av ett pressmeddelande. Bland investerarna finns Almi Invest som går in med 3 miljoner kronor, liksom ett antal affärsänglar och existerande ägare.

“Säkra byggarbetsplatser behövs överallt. Med emissionen på 10 miljoner kronor och nätverken från flera nya ägare kan vi nu accelerera vår satsning i Norden och börja expandera i Europa”, säger Xavier Leon, vd på Brinja i pressmeddelandet.

Läs artikeln på Breakit här. 


Brinja är ett portföljbolag till Chalmers Ventures