Alpha Therapy Solutions vinner Almi Pitch på Åre Business Forum - Chalmers Ventures

Alpha Therapy Solutions vinner Almi Pitch på Åre Business Forum

Pressmeddelande från Almi 2020-09-28:

En produktionsmodul för framställning av läkemedel för behandling av cancer tog hem vinsten på 100 000 kronor i årets upplaga av Almi Pitch på digitala Åre Business Forum.

Astatinerade läkemedel anses ha bäst potential att bota spridd cancer samtidigt som det gör behandlingen skonsam. Alpha Therapy Solutions vill med sin produktionsmodul säkerställa standardiserad, reproducerbar och GMP-kompatibel produktion av astatinerade radiofarmaceutiska läkemedel för att möjliggöra den typen av behandling. Bolaget är inne i en intensiv produktutveckingsfas och siktar på att få ut den första modulen hos kund Q2 nästa år.

– Det är roligt att så många bryr sig om det arbete vi gör. Det är viktigt att vi får ut budskapet om vår produkt och det lyckades vi med idag. Jag vill tacka alla som röstade i tävlingen och alla grymma medtävlanden, säger en rörd Milton Lönnroth, vd på Alpha Therapy Solutions AB.

Cirka 100 företag från hela landet hade nominerat sig till den 10:de upplagan av Almi Pitch. Åtta stycken kvalade in till tävlingen och fick pitcha sin affärsidé inför en erfaren investerarpanel på Copperhill i Åre. Uppgifter för panelen var dels att ge värdefull återkoppling på bolagens pitchar och dels att bedöma affärsidéns potential.

I det första tävlingsmomentet fick företagen genomföra en femminuters pitch inför investerarpanelen. Därefter fick de tävlande genomföra en koncentrerad pitch på två minuter live inför en TV-kamera. Den slutliga vinnaren röstades fram publiken.

– Det är viktigt att den som pitchar hittar kärnan i affärsidén och lyckas förmedla den så att alla förstår och känner något. Samtliga årets tre finalister gör något bra för samhället vilket är helt centralt när vi investerar, säger Nanna Bergh, Partner Forward and Friends, och en av deltagarna i årets investerarpanel.

Finalister Almi Pitch Event 2020

De bolag som tog sig vidare till final var Wood Tube Sweden AB, Elonroad AB och Alpha Therapy Solutions AB. Wood Tube utvecklar patenterade pappersreglar som minskar CO2-utsläpp från byggindustrin medan Elonroad utvecklar ett högteknologiskt elektriskt vägsystem.

—————————

Mer information om portföljbolaget Alpha Therapy Solutions går att finna här.