Chalmers Ventures Accelerator

Ta nästa steg med hjälp av ett av världens 10 bäst rankade accelerator-program*.

* Enligt UBI Index rankades Chalmers Inkubatorsprogram till en av de 10 bästa i världen.

 Acceleratorprogrammet GER dig...

En resa från verifierad affärsidé till genomarbetad affär med tilväxtpotential inom 18 månader.

BUSINESS COACHING
Du får tillgång till en dedikerad affärscoach som i tätt samarbete coachar dig i processen att utveckla affärsmodellen, dess skalbarhet och lönsamhet.

NETWORK
Tillgång och en del av Chalmers Ventures Community, ett stort nätverk av fantastiska entreprenörer.

INVESTMENT
300 000 SEK i försåddsinvestering.  Mer om villkoren finner du längre ned på sidan.

...och mycket mer.

(Läs mer om villkoren för Chalmers Ventures Acceleratorprogram längst ned på sidan.)

 

Är du redo för Chalmers Ventures Accelerator?

Om du känner dig redo, tveka inte att ansöka om en plats i vår prestigefyllda Accelerator där vi hjälper dig på vägen mot tillväxt och framgång.

Ansökan till Acceleratorn är öppen, du är välkommen att ansöka via vårt formulär.

Ansök nu 

Hur långt du bör ha kommit

Du ska ha verifierat din hypotes, din potential och i vissa fall även din prototyp så du har någon form av validering att du är på rätt väg. Då är det dags att söka till vår Accelerator.

Vad vi erbjuder

Förutom möjlighet att ansöka om försåddsinvestering på 300 000 SEK erbjuder vi ett nätverk av dedikerade coacher som coachar dig att utveckla och finjustera affärsmodellen samt gör dig redo att  accelerera din verksamhet. 

Hur processen ser ut

Du ansöker via Ansök nu. Därefter sker en screeningprocess och de som är med i första urvalet kallas till en en första intervju. De som väljs ut därefter bjuds in till att presentera sin affärsidé och team på ett intagsmöte. Beslut om du beviljats en plats i Acceleratorn och försåddsmedel fås  som regel ca en vecka efter presentationen. 

Nej du behöver inte ha någon koppling till Chalmers

Du eller ditt bolag behöver inte ha koppling till Chalmers för att ansöka eller vara del i våra erbjudande. Däremot är det viktigt att ditt bolag har någon form av unikitet, potential och teknisk bas. Chalmers Ventures har funnits i +15 år och hjälpt mängder av bolag accelerera till framgång.

Ansökan till Acceleratorn är öppen, du är välkommen att ansöka via vårt formulär.

Ansök nu

”Chalmers Ventures Accelerator var väldigt viktig för oss i processen att utveckla Trine från affärsidé till tillväxtbolag. Än idag är nätverket och Chalmers Ventures erbjudanden värdefulla för oss."

Sam Manaberi, Founder Trine

 

Har du frågor kring vår accelerator?

Tveka in att kontakta mig om du har frågor eller funderingar om vår Accelerator.

Maila mig på louise@chalmersventures.com

Louise Brudö
Affärscoach & ansvarig för Acceleratorn

 

Redan accelererade företag

Vi grundades 1999 och har jobbat med över 360 projekt och totalt utvärderat över 3800 affärsidéer.  Detta har lett till att bolagens totala portföljvärde överstiger 2 miljarder SEK. Vi är en av Sveriges ledande inkubatorer och vi är oerhört stolta över alla fantastiska bolag vi har haft förmånen att jobba med. Här nedan ser du ett urval av bolagen som accelererats av Chalmers Ventures Accelerator. 

 

ÄR DU REDO FÖR CHALMERS VENTURES ACCELERATOR?

Om du känner dig redo, tveka in utan och låt oss hjälpa dig på vägen mot tillväxt och framgång.

Ansökan till Acceleratorn är öppen, du är välkommen att ansöka via vårt formulär. 

Ansök nu

”Sigmastocks är i en tillväxtfas och via Chalmers Ventures Acceleratorprogram har vi fått hjälp med viktiga frågor kring strategi, sälj och juridik. Chalmers Ventures har från dag ett varit en viktig partner för Sigmastocks.”

Mai Thai Co-founder, Sigmastocks.

 

We love founders™

Vi älskar allt som har med entreprenörskap och bolagsutveckling att göra, men framför allt älskar vi att jobba med grundare, founders. Anledningen är lika enkel som svårdefinerad, men grundare av bolag och affärsidéer har en glöd och en vilja att förändra välden. En tro på att det är möjligt och en drivkraft utöver det vanliga. Att jobba med dessa människor och hjälpa dig, er, att utveckla affärsidén och processen mot framgång är en ynnest.

Är du en av DEm?

Det finns en sak som är helt avgörande när det handlar om att utveckla bolag. Det är orken, övertygelsen och drivkraften. Många människor har goda idéer men det är få som gör någonting åt det. Just drivkrafen att ta idé till verklighet och därefter hitta uthålligheten att driva igenom affärsidén till ett fungerande bolag. Det är det som skiljer grundare, founders, från dagdrömmare. Vi jobbar med founders.

Villkor för Chalmers Ventures Acceleratorprogram

Chalmers Ventures tar 1% ägande per 50 000 SEK försåddsinvestering + 2,5% i för Acceleratorprogrammet. Observera att det går att välja att endast söka till Chalmers Ventures Acceleratorprogram. 

För mer detaljerad information om programmet, ta kontakt med Louise Brudö på louise@chalmersventures.com